skip to Main Content

2020

Woensdag 30 december 2020.

Het jaar zit er bijna op, dus tijd om terug te kijken en te evalueren. Het was een bijzonder jaar, en ja, mede door Corona. Deze crisis heeft op iedereen effect gehad, en een ieder heeft last gehad van de verschillende maatregelen. Dat geldt ook voor mij, maar toch, het was een positief jaar.

Mijn ambitie was om te kijken of er meer in mij zat dan hobbyfotograaf. In februari ben ik dan ook begonnen met een opleiding fotografie bij School Voor Fotografie te Utrecht.

Op 25 januari had ik de eerste stap echter al gezet, want ik kreeg de mogelijkheid van Lycurgus om de volleybalwedstrijd tegen Orion vast te leggen. Ook werden de eerste foto’s gemaakt tijdens een schaatstraining en de Oosterhavenbokaal in Kardinge te Groningen. Van FC Emmen mocht ik de wedstrijd FC Emmen 2 – Vitesse 2 vastleggen op de gevoelige plaat. De eerste stappen werden dus gezet als sportfotograaf.
Niet veel later gooide helaas Corona alles in de war, en kwam ik net als heel veel mensen even tot stilstand. Ik ben echter niet bij de pakken neer gaan zitten, en ben blijven fotograferen. De fotografie opleiding zorgde hier ook voor, want opdrachten moesten toch afgerond worden.
Ondanks alles, ben ik blij met alles wat ik toch heb mee mogen maken, en ben ik de mensen dankbaar die dit mogelijk hebben gemaakt. Want zonder hun steun, toestemming en medewerking was dit niet mogelijk geweest.

Dank je Laura Cornelius, Maarten Bouwknecht, Robert Post en Roel Boomsma voor een kijkje in jullie wereld en medewerking hieraan.
Ook dank aan Topsport Noord voor jullie bereidwilligheid en het meedenken. Ik hoop dat we hier na Coronatijd vervolg aan kunnen geven.

Inmiddels leg ik voor RTV Drenthe de thuiswedstrijden vast van FC Emmen. René Posthuma en Niels Dijkhuizen, bedankt voor jullie vertrouwen en het bieden van deze mogelijkheid.

Iedereen die mee heeft gewerkt aan een reportage ook bedankt, en ook bedank ik iedereen die op welke wijze dan ook reactie heeft gegeven op mijn foto’s. Zowel kritisch als lyrisch enthousiast, en lees het graag en blijf er van leren.

Ik blijf mijn best doen om steeds beter te worden en met nog betere en mooiere foto’s te komen. Er is niks mooiers als fotograaf dat iemand je foto mooi vind en van je afneemt om deze zichtbaar ergens op te hangen en/of op social media te delen. Hiervoor extra dank aan Corné Derksen als sponsor van FC Emmen.

Ik ga nu een drukke tijd tegemoet. Komende maanden staan naast de wedstrijden van FC Emmen in het teken van afstuderen voor de fotografie opleiding. Hiervoor moet ik verschillende opdrachten uitvoeren welke ik momenteel aan het voorbereiden en bedenken ben. Het eindresultaat hoop ik later met een positief resultaat te kunnen delen met jullie.

Het besef bij mij is er dat ik afgelopen jaar ben gegroeid als fotograaf, en ondanks alles toch veel heb mee mogen maken. Ik blijf leren en mezelf verbeteren, en hoop dat er nog vele leuke momenten bij mogen komen.

Ik wens bij deze een ieder een gezellig en veilig uiteinde van 2020 toe, en hoop dat iedereen gezond en wel weer richting het “normale” leven kan in 2021.

Back To Top